Θα φύγουν νύχτα

Με αφορμή την επίθεση στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, θέλω να καταγγείλω την μαφία που έχουμε εκλέξει να μας κυβερνήσει (Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ).
Είναι γεγονός ότι πάντα, όταν υπάρχει μια κρίσιμη για την Ελλάδα απόφαση του κοινοβουλίου, που αφορά την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό (δηλαδή σήμερα θα πάει στο κοινοβούλιο ο νόμος, όπου παραχωρούνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα).
Στρέφουν την προσοχή του λαού στην αναρχία και την τρομοκρατία με τέτοιου είδους γεγονότα, για να περάσουν ως μικρότερης σημασίας οι νόμοι που αφορούν την εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.


Αλήθεια, πως γίνεται και υπάρχουν ακόμη αυτού του είδους φαινόμενα?
Ο Κύριος Σαμαράς, προεκλογικά υποσχόταν ότι θα «βγάλει τις κουκούλες»!!!
Τι περιμένει ο πρόεδρος της Ν.Δ? Οι τρομοκράτες κτυπούν την πόρτα του.


Το κουτόχορτο που δίνουν στον Έλληνα, θα γυρίσει μπούμεραγκ κάποια στιγμή και θα αναγκαστούν “να φύγουν νύχτα”.

Εδώ το άρθρο από το in.gr


Με έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το κατεπείγον της διαδικασίας φτάνει προς ψήφιση τη Δευτέρα το νομοσχέδιο για τις επτά προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης. Κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή, ενώ τα επτά σημεία θα βρεθούν στο τραπέζι της ομάδας εργασίας του Eurogroup (EWG) τη Δευτέρα, όπως και η πρόοδος στα μέτρα για το περιουσιολόγιο και την πάταξη της φοροδιαφυγής και η επικαιροποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται νέοι δημοσιονομικοί κανόνες γα τον έλεγχο των δαπανών των υπουργείων των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, αναστολή πλειστηριασμών στην α' κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα ως το τέλος του 2013 και παρεμβάσεις στις συντάξεις υπαλλήλων της Βουλής (προσαρμογή στα όσα ισχύουν για τους υπαλλήλους των υπουργείων).

Επιπλέον, στο προς ψήφιση νομοσχέδιο περιλαμβάνονται τα μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, ο νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, η  Δανειακή Σύμβαση για την ανταλλαγή ομολόγων και η πράξη απαλλαγής ευθύνης ΔΣ τραπεζών κατά την ανταλλαγή ομολόγων.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δικαιολόγησε το κατεπείγον της διαδικασίας με την εξέταση της πορείας των επτά σημείων από το Euroworking Group τη Δευτέρα, το οποίο προετοιμάζει τις εργασίες της συνεδρίασης του Eurogroup στις 21 Ιανουαρίου -με το βλέμμα στην εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ. 

Σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι του Eurogroup θα βάλουν επίσης στο μικροσκόπιο την πορεία μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως η εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, η τοποθέτηση μόνιμου γενικού γραμματέα εσόδων και η δημιουργία μονάδων για τον έλεγχο «μεγάλων» φορολογούμενων. Από το τραπέζι δεν θα λείπει το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσωεν αλλά και λεπτομέρειες για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και τη διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Υψηλοί τόνοι για την «άρον άρον» κύρωση

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων το Σάββατο για τα επτά μέτρα έγινε με συζήτηση σε υψηλούς τόνους, πριν καταλήξει στην αποχώρηση μεγάλου μέρους των βουλευτών της αντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κατεπείγον της διαδικασίας. 

Από τη συζήτηση αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Oι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρέμειναν ώστε, όπως είπαν, «να μην δοθεί η δυνατότητα να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από την κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς αντιρρήσεις».

«Εισάγεται ένας νέος τρόπος πολιτεύματος. Ο υπουργός θα εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες θα καταστρατηγούνται δικαιώματα και στη Βουλή δεν θα συζητούνται καθόλου. Είστε υπεύθυνοι για τη μετατροπή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε κοινοβουλευτική χούντα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Πάρης Κουκουλόπουλος, αφού ανέφερε ότι είναι αποδεκτό ως κατεπείγον το νομοσχέδιο, τόνισε πως αποτελεί βασική προϋπόθεση η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια να φτάσει κάπου. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «δίνουμε μάχη με το χρόνο και δεν τα πάμε καλά, πρέπει να επιταχύνουμε και να βελτιωθούμε» ενώ επισήμανε πως η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται με υπουργικό συμβούλιο, που μαζεύει εκ περιφοράς υπογραφές και μια κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Νότης Μαριάς ανέφερε ότι «παρακολουθούμε μια κατάσταση, όπου έχει επί της ουσίας έχει πάψει να δουλεύει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα. Έχετε τη νοοτροπία 'Eurogroup über Alles'» και κατήγγειλε τη διαδικασία του κατεπείγοντος σαν «πράξη πραξικοπηματική που καταλύει το πολίτευμα».
Από την Χρυσή Αυγή ο Γ. Γερμενής, αφού είπε πως για να πάρουν τη δόση οι κυβερνώντες, θέλουν κάθε φορά να δηλώνουν υποταγή και να βλέπει η Μέρκελ ότι ο λαός σκύβει το κεφάλι, οι βουλευτές του κόμματος αποχώρησαν από την συζήτηση.
Η Ασημίνα Ξυροτύρη εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι είναι προφανές πως η χώρα βρίσκεται ακόμα σε έκτακτη κατάσταση, σημείωσε ότι υπάρχουν διάφορα θέματα με τις πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου, αλλά δήλωσε πως χρειάζονται για να επικυρωθούν όσα αποφασίστηκαν με στόχο την σταθεροποίηση της χώρας.
«Κακώς έρχονται όλα μαζί τελευταία στιγμή. Τελευταία φορά θα συμφωνήσουμε με πόνο καρδιάς να υπάρξει αυτή η διαδικασία αυτή τη στιγμή γιατί θα πρέπει η χώρα να εγκρίνει τους νόμους και να προχωρήσει η σταθεροποίηση της οικονομίας και της χώρας» κατέληξε.
Για «άλλο έναν εκβιασμό της κυβέρνησης για τη δόση» έκανε λόγο ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ, ο οποίος ζήτησε «να τελειώνει το παραμύθι της σωτηρίας του λαού». Αφού «κάθε φορά που παίρνετε δόση, τον βυθίζετε στα τάρταρα». Aναφορικά με την διαδικασία του κατεπείγοντος ο κ. Παφίλης είπε πως η κυβέρνηση «βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια, γράφει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό στα παλιά της τα παπούτσια», την κατήγγειλε και το ΚΚΕ αποχώρησε.
«Καμία δικαιολογία δεν έχει η κυβέρνηση για το κατεπείγον» ανέφερε από την πλευρά του και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: